Toorjuustukook
Arvestama peab, et potti mahub max 15 cm läbimõõduga koogivorm ja sellest suuremale seltskonnale ei jagu, kuid miks mitte sel juhul mitu kooki teha 😉
Portsjone Ettevalmistus
4inimest 15min
Küpsetusaeg Ooteaeg
28min 25min
Portsjone Ettevalmistus
4inimest 15min
Küpsetusaeg Ooteaeg
28min 25min
Juhised
Recipe Notes
  • Kata 15 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri seinad ja põhi võiga.
  • PÕHI: Sega kokku purustatud küpsised, jahvatatatud pekaanipähklid, kaneel ja suhkur. Vala peale sulatatud või ja sega ühtlaseks massiks.
  • Suru segu koogivormi põhja ja äärtesse ning pane sügavkülma 15 minutiks.
  • Mässi vormi põhi fooliumi sisse. Selliselt ei pääse alt liigne niiskus põhja kallale.
  • TÄIDIS: mikserda (1-2 min) kokku toorjuust, sool, vanilliekstrakt, riivitud laimikoor ja maisitärklis. Lisa suhkur ning mikserda segu ühtlasemaks, seejärel lisa ükshaaval munad. Kõige lõpus lisa hapukoor. Vala segu vormi ja kata pealt fooliumiga.Võib jätta ka katmata, kuid siis tuleb pärast majapidamispaberiga koogi pealt liigne vedelik ära tupsutada.

NB! Oluline on segu mitte üle mikserdada (muidu ei tule nii sametine tekstuur), st mikserda ainult seni kuni koostisosad on massiga ühtlaseks saanud. Võid ka kasutada visplit. Mõned õhumullid võivad sinna täitsa sisse jääda.

  • Pane klaasitäis vett ja rest IP poti põhja ning aseta koogivorm sinna peale.
  • Sulge potikaas, aseta ventileerimisnupp “Sealing” asendisse ning vali “Pressure cook, medium”, 28 minutit. Kui jätad koogi pealt fooliumiga katmata, siis vähenda küpsetusaega.
  • Pärast 28 minutit küpsetust lase õhul loomulikult väljuda, ca 25 minutit.

Võta kook potist ja eemalda foolium ning liigne vedelik, kui on peale kogunenud. Lase koogil u 3h toatemperatuuril jahtuda ja seejärel pane külmkappi ning serveeri järgmisel päeval. Selliselt läbikülmununa on kook kõige mõnusama konsistentsiga ja saanud ka piisavalt taheneda.