Selle keeksi valmistamine on nii lihtne, et kui kodus on parasjagu ainult mune, mandariine ja mandleid, saab külalisi ometi millegi nii maitsvaga üllatada!

Katsetasin seda Nigella retsepti nii ahjus kui IP’s ja peab tunnistama, et mõlemad tulid väga mõnusalt mahlased ja mandariinised. Kellele meeldib pealt krõbedam, võib pärast IP’d lasta keeksil natuke ahjus pealt krõbestuda. Samas, kui määrida pealt kreemi, šokolaadi vm seguga, pole ahjuküpsetus vajalik.

Preparation
Cooking
Ready in
Cooking method pressure cook, normal

Ingredients

  • 6 muna
  • 3-4 suurt mandariini (375g)
  • 180 g pruuni suhkrut
  • 250 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Directions

1

 

 

  1. pese mandariinid, pane Instant Pot pooleldi vett täis ja mandariinid sisse
  2. vali "Pressure cook" 10 min
  3. kui valmis, võid kohe õhu välja lasta ja mandariinid jahtuma panna
  4. poolita mandariinid ja nopi seemned välja
  5. blenderda mandariinidest püree
  6. sega mandlijahu ja küpsetuspulber
  7. vahusta munad ja suhkur
  8. lisa segusse mandlijahu ja mandariinid, sega või mikserda ühtlaseks
  9. kata 15 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri seinad ja põhi võiga
  10. mässi vormi põhi fooliumi sisse. Selliselt ei pääse alt liigne niiskus põhja kallale
  11. pane klaasitäis vett ja rest IP poti põhja ning aseta koogivorm sinna peale.
  12. sulge potikaas, aseta ventileerimisnupp "Sealing" asendisse ning vali "Pressure cook"18 minutit. Kui jätad koogi pealt fooliumiga katmata, siis vähenda küpsetusaega.
  13. pärast küpsetust lase õhul loomulikult väljuda, ca 15 minutit
  14. soovi korral küpseta krõbeduse lisamiseks ahjus 180C juures 5-10 minutit
2

Lisa kommentaar