Survepoti toidud on eelkõige tuntud selle poolest, et need valmivad kiirelt. Kui aga selle prantsuse klassiku ette võtad, arvesta heaga tund-paar ettevalmistusele enne kui survepott oma maagiat tegema hakkab. Ah jaa, lisaks oleks hea kana eelnevalt öö või ööpäev marinaadis hoida. Nii et hakka juba ettevalmistustega pihta! 😉

Koostisosad

  • 4 kanakoiba koos kontsuga
  • 500 ml valget veini
  • Kimp tüümianit
  • 120 g peekonit
  • 220 g shitake seente kübaraid
  • 4 spl võid
  • 3 porgandit
  • 4 shalottsibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 spl valgeveiniäädikat
  • Peotäis peterselli
  • Soola, pipart
  • 1 spl nisu

Juhised

1

Kuivata kanakintsud paberrätikuga, maitsesta soola ja pipraga, ning pane sobivasse nõusse valge veini ja poole tüümianikogusega ööks marineeruma.

2

Prae peekon kuldseks ja krõbedaks ning eemalda pannilt nii, et peekonirasv ja pudemed pannile jäävad.

3

Prae samal pannil peekonirasvas pooleks või kolmeks rebitud seenekübarad, kuni need kergelt pruunistuvad.

4

Võta kana marinaadist välja (jäta marinaad alles), kuivata kana köögipaberiga ja prae kuldseks pannil, kuhu oled eelnevalt 2 spl võid lisanud. Praegu u 10 min naha poolt ja paar minutit teiselt poolt.
Pista kana Instant Pot'i.

5

Vala pannil olev rasv eraldi kausikesse, jättes pannile alles vaid supilusikatäie jagu. Lisa kolmeks-neljaks lõigatud porgandid, terved kooritud sibulad ja küüslauguküüned. Pruunista sagedasti segades umbes 5 minutit. Puista otse pannilt Instant Pot'i ja lisa sinna ka pool varem valmispraetud peekonist.

6

Vala keskmisel kuumusel pannile äädikas ja kraabi selle keemise ajal pannipõhjalt üles praadimisjääke. Vala siis pannile alles jäetud marinaad (aga võta tüümianitupsud enne välja) ning lisa ülejäänud pool kimpu värsket tüümianit. Keeda pannil, kuni vedelikukogus on vähenenud umbes poole võrra. Vala see Instant Pot'i, sulge kaas, sea ventiil surveasendisse ja küpseta režiimil "Pressure Cook" 15 minutit. Kui aeg läbi, lase sel veel 10 minutit naturaalsel moel survet alandada, ehk ära ventiili enne ava.

7

Ava ventiil ja kui auru enam ei tule, Instant Pot'i kaas. Võta kõik küpsenud toiduained välja ning tõsta vahukulbiga välja ka tüümianilehed/raod. Nii jääb Instant Pot'i põhja vaid vedelik.

8

Sega kausikeses kahvliga kokku jahu ja 2 spl võid. Lisa see siis Instant Pot'is olevale vedelikule ja vispelda kõik segamini. Sea Instant Pot Sauté-režiimile ja keeda kastet u 3 minutit paksemaks. Maitse ja vajadusel maitsesta kastet omale meelepäraselt.

9

Vala kaste vaagnal või kausis olevale Serve coq au vin'ile ning puista peale krõbedaid peekonitükke. Head isu!

Lisa kommentaar