Lõika sibul sektoriteks, purusta pressiga küüslauk, haki peeneks ingver, viiluta porrulauk, pese ja kuivata kana. Vali IP režiim "Sauté" Normal heat ja prae u 10 minutit sibulat, küüslauku, porrut ja ingverit. Lisa potti shiitake seened, kana, bonito helbed ja vesi (max kuni ülemise piirini). Sulge potikaas ja vali "Pressure Cook" Normal heat 60 minutit. Tsükli lõpus lase 20-30 minutit aurul naturaalselt väljuda. Kui puljong on valmis, lisa kombu ja sulge kaas veel 10 minutiks. Samal ajal keeda eraldi potis nuudlid.Ingredients
Directions
Shoyu munade tegemine
Rameni juurde sobivad ideaalselt shoyus marineeritud munad. Selle peaks hakkama panema juba eelmisel päeval, et öösel saaks marinaad mõnusasti sisse imbuda. Selleks on vaja:
- 240 ml Jaapani sojakastet
- 1 tükk kombut
- 120 ml mirinit
- 120 ml toidutegemise saket
- 1 porrulauk
- 3 sl bonito helbeid
- 4 sl suhkrut
- jupp peeneks hakitud ingverit
- 8 küüslauguküünt (pressiga purustatud)
- 8 suurt muna (u 65g tk)
- pane kõik koostisosad (v.a munad) kastrulisse ja lase korraks keema. Seejärel lase 15 minutit tasasel tulel podiseda ning pane kõrvale.
- Aja vesi teises potis keema ja keera kuumus keskmiseks ning lisa munad. Keeda neid 6-7 minutit, aga mitte rohkem, sest parim on kallerdava munakollasega sisu.
- Pane munad külma jooksva vee alla (või jääkuubikutega vette) ja kurna läbi sõela jahtunud kaste.
- Koori voolava vee all munad ning aseta koos kastmega suletavasse kilekotti marineeruma.
- Jäta külmkappi min 6h või üleöö.
Kust osta spetsiifilisi koostisosi?
Bonito helbed: https://www.nori.ee/tuunikala-helbed-bonito-40g?search=bonito
Kombu: https://www.nori.ee/dashi_kombu_113
Misopasta: https://www.nori.ee/miso-pasta-hele-1kg?search=miso
Shiitake seened: https://www.nori.ee/shiitake_seened?search=shiitake